viernes, 20 de mayo de 2011

Ètica professional en EF

Dins dels continguts pràctics de l'assignatura hem desenvolupat el tema de l'ètica professional en EF. Ací vos adjunte el material (audivisual i textual) que es va utilitzar en classe, els enllaços a dos codis deontològics professionals (especialment rellevants per al professorat d'EF) i algunes referències bibliogràfiques per a entendre millor el tema.

Vídeos:

Ètica en Aristòtil, per Fernando Savater:


Moral en Kant, per Fernando Savater:


Distinció entre ètica i moral, per Gustavo Bueno:


Textos:

Cortina, A. (1998) Ética de las profesiones. El País (20 de febrer).

Tiana, A. (2010) Nuevo código deontológico de la profesión docente. Trivium, 12, p. 5.

Grup de Treball d’Ètica de la Docència en Educació Física de l’ICE de la UB (2010) Codi ètic per a la docència. Docusport. La Revista, 19, p. 25.

Codis deontològics:

Codi deontològic de la professió docent, del Consejo General de los Colegios Oficiales de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias de España

Codi deontològic, del Consejo General de Colegios Oficiales de Licenciados en Educación Física y en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte de España

Referències bibliogràfiques:

Connell, R.W. (1997) Escuelas y justicia social. Madrid: Morata.

Devís, J. i Pérez Samaniego, V. (2009) La ética profesional en la formación del profesorado de educación física. En L. Martínez i R. Gómez (coords.) La educación física y el deporte en la edad escolar. El giro reflexivo en la enseñanza (pp.101-126). Buenos Aires: Miño y Dávila.

Marina, J.A. i Bernabeu, R. (2005) Carta a los profesores de educación física sobre la educación. Madrid: Fundación de Ayuda contra la Drogadicción.

Pérez Samaniego, V. La ética del cuidado en educación física.

No hay comentarios:

Publicar un comentario